Doğal olarak kadınlarda, erkeklere göre daha az neredeyse yok denecek miktarda testosteron bulunmaktadır. Fakat kullandığı ilaçlardan, hormon üreten bir büyümeden yada başka bir problemden dolayı bir kadının vücudunda bu hormondan (testosteron) normalden fazla miktarda bulunuyorsa, bu kişide erkek tipi kellik olması doğaldır.
Kadın ve erkekte olan saç dökülmelerinin ortak bir tarafı vardır.Her iki cinste de eğer saç dökülmesi varsa mutlaka altında yatan tıbbi bir neden vardır. Bayanlarda hormonal değişiklikler saç dökülmesinin en sık görülen nedenlerindendir. Çoğu kadın hamilelikten veya doğum kontrol haplarını kullanmayı bıraktıktan sonra saçlarının dökülebileceğinin farkında değildir.
Bayanlarda, kafa derisinde oluşan yaralara bağlı dökülmelerde görülmektedir. Ayrıca bayanlarda, fiziksel stres, duygusal stres, cerrahi müdahaleler, şiddetli hastalıklar, anemi, ani kilo kaybı, zihinsel hastalıklarında saç dökülmelerine sebep olduğu bir gerçektir. Bilinçsiz ilaç tüketimi, özellikle yüksek doz A vitamini, kan basıncını düzenleyen ilaçlar ve diyete bağlı olarakta, bayanlarda saç dökülmesi çok rastlanan durumdur. Menopoz ve adet dönemleri gibi nedenler saç dökülmelerine yol açabilmektedir.
Kadınlarda kısmen androjen hormonunun formu olan testosteron hormonu ve bu hormon tıpkı erkeklerde olduğu gibi 5-alfa-redüktoz enziminin kimyasal bir reaksiyonla dehidrotestosteron (DHT) dönüşmesiylede bayanların saç köklerinde tahribatlar meydana getirmeye, saç tellerinde incelmeye ve en sonunda da saç köklerini yok ederek kelliğe neden olur.